4 Haziran 2012 Pazartesi

MİNİK BOLERO

              Yine küçük hanımlar için şirin bir model.

            

              Yeleğin yapılışını merak edenler için kısaca anlatayım.Arkasını 56 ilmek başladım. 4 sıra haroşadan sonra  iki ilmeği birlikte  örüp bir ilmek artırdım. Bu sıradan sonra 6 sıra düz, tekrar 4sıra haroşa. Arka bu şekilde devam ediliyor. Benimki 25-26 cm olmuş.Arkadan son haroşa sırası gelirken 20 ilmek kenarlarda kalacak şekilde ortadaki ilmekler kesiliyor.Kesilmeyen  yani kenarlardaki 20 ilmek  ön olacak.
              Omuza gelince kenarda 5 ilmek haroşa kenar lastiğinden sonra  16 ilmek  beyazla kesip artırma işlemi yapılıyor ve dönülüyor. Arka örülülüyor fakat 4ilmek lastik örmeden dönülerek sarı iple düz örgü örülüyor.Arkadan 16 ilmek beyaz örülecek, kenar lastiğini örmeden döneceksiniz.Sarı ile gidip geleceksiniz. Bu defa kenar lastiği beyazla örülecek. Kenar lastiğini birinde örüp birinde örmeyeceksiniBöylece koltuk yuvarlak olacak. Sarı 8 sıra olacak. Sonra beyazla yine 4 sıra haroşa. Beyazı örerken lastikler de örülüyor. 4 sıra haroşadan sonra kesip artırma tekrar yapılıyor ve sarıya geçiliyor./ defa sarı örüldükten sonra 4 sıra beyazla haroşa örülerek bitiriliyor. Bukısım arkanın yan tarafın dikilecek.
              Yelek bitince kenar tığla yapılıyor.Tığla uzun uzun  ilmekler çıkarılıp şişte bekletiliyor. Sonra bunların içinden sarı ile zincir çeker gibi  uzun ilmekler birleştiriliyor. Umarım anlaşılır olmuştur. Takıldığınız bir yer olursa tekrar yardımcı omaya çalışırım. Kolay gelsin...           

Hiç yorum yok: