4 Haziran 2012 Pazartesi

BLUZ








Bluzun yapılışıBu model 85 ilmekle yakadan başlanıyor. 4 sıra haroşa örülüyor. Daha sonra iki başta 6 ilmek haroşa kenar lastiği olacakbaşladım. Ben haroşayı düz ördüğüm için düzle devam ettimYani baştan itibaren,
15 düz, 1 artır, 2 ters, 1 artır ( ARKANIN YARISI )
10 ilmek düz, 1 artır, 2 ters, 1 artır ( KOL)
27 ilmek düz, 1 artır,2 ters, 1 artır (ÖN)
10 ilmek düz,1 artır,2 ters, 1 artır ( KOL)
15 ilmek düz, 1artır, 2 ters, 1artır ( ARKANIN YARISI)
Arkadan düğmeli olacak. Yani kenardaki 6 şar ilmek lastiğin bir tarafına ilik açılacak.
Arkadan örereken iki başta 6 ilmek haroşa diğerleri ilmeklerin gelişine göre örülecek.8 sıra bu şekilde örülecek. Yalnız artırma yerleri devam edecek Resimde belli zaten.Sonra 2 sıra haroşaörülecek. Haroşanın arasında model var Bu model genelde herkeste olan bir model. Bulamazsanız açıkça yazarım.Model 10 sırada bitiyor. Sonra 2 sıra haroşa ve4 sıra düz örülecek.
Tekrar 2 sıra haroşa ve az önceli model tekrar yapılacak.Medl bitinceKolun üzerine gelen yere 4 sıra haroşa yapılarak kol kesilecek. Diğer taraflar 2 sıra haroşa olacak. Bu 2 sıra haroraBaşlamadan Kenardaki lastikler üst üste getirilerek birleştirilecek

Model ise şöyle.
*2 ilmeği birlikte örüyoruz yani kesiyoruz. 1artır 1 düz 1artır yine iki ilmeği birlikte ör 1 düz Sonra baştan yapılan işlemler yani * işareti olan yerden aynen devam edecek.
Arkadan ters örülecek.
Tekrar öne gelince önceki kesilen hizasında iki ilmek birlikte örülecek * 1 artır 3 ör 1 artır ^ilmek birlikte örülecek. Yine * işaretli yerden aynen devam edilecek.
Arkadan yine ters.
Bu defa 2 düz * 1 artır iki ilmek birlikte 1 düz iki ilmek birlikte 1 artır 1 düz ve * işaretli yerden devam edeceksiniz.
Arkadan yine ters.
4 düz * 1 artır 3 ilmek birlikte 1 artır 3 düz * işaretli yerden devam edilecek.
Arkadan ters örülecek.
Bu anlatığım model robadaki bölüm .Aşağısına aynı modeli 1 tane uzunlamasına yaptım


Hiç yorum yok: