7 Haziran 2012 Perşembe

KALPLİ KEKKALPLİ KEK


Malzemeler
4 yumurta
1su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
Portakal kabuğu rendesi
1 su bardağınadan biraz eksik sıvıyağ
3 su bardağı un
Kabartma tozu
Hindistan cevizi
SOS:
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
2 yekek kaşığı nişasta
Üzeri için kremşanti
YAPILIŞI:
Hindistan cevizi hariç diğer malzemelerle kek pişirilir ve soğumaya bırakılır.Bu arad sos pişirilir.
Soğuyan kek dilediğiniz şekilde kesilir. Ben kalp kalıp kullandım.Keklerin kenarına fırça ile sos sürülerek hindistan cevizine bulanır.Kalplerin kenarlarına krem şanti sılır ve ortasın yine sostan sürülür.
Ben meyve olarak portakal kullandım. Fakat çilek mevsiminde çilekle de yapılabilir.

Hiç yorum yok: